TIK TIK...

TIK TIK...

13.01.2011

Sürdürülebilir Bir Hayat


 (The New York Times-Sabah-09.01.2011 tarihli yazı )
"Değil bir yılı, bir haftayı bile olumlu duygularınızı bozmadan geçirmek zor. Sorunlar genelde hedeflerin kendisinden kaynaklanır. Eşinize sevgiyle yaklaşın. İyi yiyin. Bütçenizi aşmayın. Söylemesi kolayama yapması zor.
İyi Evlilik Bireyi İhmal Etmez
  • Uzun süren bir evlilik her zaman o evliliğin mutlu olduğu anlamına gelmez. Birçok mutsuz çift var ki, çocuklar, dini gerekçeler veya başka nedenlerden dolayı birlikteliğini sürdürmeyi tercih ediyor.
  • Fakat birçok çift için sadece birlikte olmak yeterli değil. Onlar anlamlı ve doyurucu bir ilişki istiyor. Kısacası, sürdürülebilir bir evlilik talep ediyorlar.
  • Evlilik yüzyıllarca ekonomik ve toplumsal bir kurum olarak görüldü. Eşlerin duygusal ve zihinsel ihtiyaçları evliliğin sürmesi uğruna ikinci plana atıldı. Fakat modern ilişkilerde insanlar hayat arkadaşı arıyor ve bu arkadaşların hayatlarını ilginçleştirmesini istiyor.
  • Daha önce size yabancı olan birini varlığınıza katıyor ve bir anda birçok sosyal role ve kimliğe sahip oluyorsunuz. İnsanlar aşık olduğunda bu süreç çok hızlı işler ve müthiş coşku verir.
  • Uzun süreli ilişkilerin bireye sağladığı kazanımlar zaman içinde genellikle soyutlaşır. Örneğin, esprili veya yaratıcı bir eş bu özelliğe sahip olmayan bir insana yeni bir şey katar. Gönüllü faaliyetlere katılan bir eş, işte uzun saatlerini geçiren birisi için yeni sosyal fırsatlar yaratır.
  • Lewandowski, "İnsanların gelişmek ve kendine bir şey katmak gibi çok temel bir motivasyonları var. Eğer hayat arkadaşınız daha iyi biri olmanıza yardım ediyorsa siz de ilişkinizde daha mutlu olur ve daha büyük tatmin duyarsınız" diyor.
Bence güzel, karışık, değişik, yardımcı, ilginç...faydalı bir yazıydı :) henüz bana değil..  ;)
Sevgiler

2 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum...
    Umarım hiç bir zaman ihtiyacın olmaz bunları okumaya muhteşem bir evliliğin olur.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bayan, canımız sağolsun..kısmet, herşeyin hayırlısı inşallah :)

    YanıtlaSil